Ovärdera innebörden av ord efter verkligheten

Jag har många gånger läst bilannonser. Man läster annons efter annons och rätt som det är så hittar man bilen som bara ser och låter rätt.
”…få ägare…5.000 mil…tjejkörd…säljer bilen åt en äldre släkting…” o.s.v.

Jag såg den bilen idag. När jag kom hem så försökte en äldre kvinna (jag menar äldre, inte så där 35-40-äldre som tonåringar säger utan äldre) hon kanske var 70+, parkera. Bilen var typ Fransk liten, vi kan säga Renault Clio. Såg fin ut och välvårdad.

Men herre jävlar vad den måste varit risig i motorn. Luckan som hon försökte komma in i var säkert 15-20 meter, det vill säga enorm för oss vanliga, men för henne var den som en strumpa. Hon var rädd och försökte gång på gång komma in i luckan med få och misslyckade resultat.
Hon krypkörde i hastigheter som en snigel skulle håna dig för att vara långsam. Men hon hade förutsättningarna för att köra rally, varvräknaren måste varit på 6-8000 varv och det luktade bränt gummi från kopplingen. Så jag skulle varit rädd också för att krypköra under de förutsättningarna.

Efter tio minuter och två touchningar går en gubbe ner och frågar om hon vill ha hjälp. Vet inte om han var en barmhärtig samarit eller om han bara hade tröttnat på att bli störd medan han lyssnade på dagens vindrapport på P1. Han körde in och parkerade lite smidigt, hon blev tacksam (vilket vi andra också blev) det kanske var hennes sätt att ragga på, vad vet jag…

När han klev ur berättade han för henne att kopplingen var helt körd och att motor lampan lös. Hennes underbara självklara svar var perfekt ”Ja, men det har det ju gjort länge.”.

Så jag måste revidera vad tjejkörd och även gubbkörd innebär. Tror att jag benämningen ”buskörd” eller ”slutkörd” är mer att lita på, de vet man iaf vad man kan förvänta sig av.

Så nu vet du vad du får om du planerar att köpa en silverfärgad Renault Clio av en tant i Bandhagen…just saying.

(Bilen på bilden har inte med texten att göra, även om den ser ut att fått samma behandling)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s